Μετάβαση στο περιεχόμενο
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
Οδηγός Αγοράς για Στροφόμετρα - Ταχόμετρα

Οδηγός Αγοράς για Στροφόμετρα - Ταχόμετρα

Το χειροκίνητο στροφόμετρο/ταχόμετρο είναι ένα όργανο μέτρησης των στροφών αξόνων που λειτουργεί οπτικά ή μηχανικά. Τα στροφόμετρα η αλλιώς ταχόμετρα χρησιμοποιούνται ευρέως για την συντήρηση και βαθμονόμηση μηχανών που έχουν κινούμενα μέρη.

Η αρχή λειτουργίας τους είναι παρόμοια με ένα ταχύμετρο ποδηλάτου, όπου ο χρόνος μετριέται μέχρις ότου ο τροχός ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή. Τα στροφόμετρα έχουν δύο διαφορετικές μεθόδους μέτρησης. Η μια είναι με επαφή με τα κινούμενα μέρη είτε με κώνο είτε με τροχαλία. Εναλλακτικά, λειτουργούν με οπτικό τρόπο - laser - σε συνδυασμό με ανακλαστήρες η οποίοι είναι αυτοκόλλητοι και τοποθετούνται στον άξονα προς μέτρηση. Καθώς το λέιζερ χτυπά το σημάδι ανάκλασης κατά τη διάρκεια της περιστροφής, θα ανακλαστεί και θα ανιχνευθεί στο στροφόμετρο. Το όργανο δείχνει την ταχύτητα περιστροφής. Τέλος υπάρχουν και στροφόμετρα που λειτουργούν και με λέιζερ αλλά και με επαφή. Αυτή η τελευταία κατηγορία έχει επιπλέον την δυνατότητα μέτρησης γραμμικής ταχύτητας και γραμμικής απόστασης.

Οδηγός Αγοράς για Στροφόμετρα - Ταχόμετρα

 

Για τις εταιρείες που επιθυμούν να συμπεριλάβουν ένα χειροκίνητο στροφόμετρο για εσωτερική χρήση, συνιστάται η διαδικασία διακρίβωσης.

Προηγούμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς για Μετρητές Δόνησης
Επόμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς για Ροόμετρα Υπερήχων