Μετάβαση στο περιεχόμενο
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
Οδηγός Αγοράς για Μαγνητικές Βάσεις

Οδηγός Αγοράς για Μαγνητικές Βάσεις

Η μαγνητική βάση είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται για την συγκρατηση ενός ρολογιού γράφτη. Η στιβαρή συγκράτηση του ρολογιού είναι απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή μιας ακριβούς ανάγνωσης. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια βάση ποιότητας, καθώς δεν είναι όλες οι μαγνητικές βάσεις το ίδιο και θα θέλετε η βάση να έχει βέλτιστη ακαμψία για ασφαλές κράτημα στο ρολόι.

Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι μαγνητικής βάσης:

Η πιο τυπική βάση αποτελείται από δύο «βραχίονες». Ο ένας βιδώνεται απευθείας στη μαγνητική βάση, και ο άλλος προσαρτάται σε αυτήν. Υπάρχει ένας σφιγκτήρας που συνδέει τους δύο βραχίονες μεταξύ τους και επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει τη θέση του ρολογιού κατά μήκος αυτού του βραχίονα βάσης.

Η άλλη κατηγορία είναι οι μαγνητικές βάσεις κεντρικής σύσφιξης. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν  έναν μόνο βραχίονα συνδεδεμένο με τη μαγνητική βάση. Η κίνηση είναι γίνεται από μια μπάλα και μια άρθρωση που επιτρέπει στον βραχίονα να περιστρέφεται. Αυτό που κάνει αυτόν τον μηχανισμό μοναδικό, είναι ευκολία, η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία μπορεί να αλλάξει κανείς την θέση του ρολογιού. 

Οι υδραυλικές μαγνητικές βάσεις είναι και αυτές βάσεις κεντρικής σύσφιξης με την διαφορά πως σαν υδραυλικές παρέχουν εύκολα ακομη μεγαλύτερη δύναμη σύσφιξης των βραχιόνων, προσφέροντας έτσι μια ακόμη πιο στιβαρή λύση στήριξης. 

 

Οι αρθρωτές μαγνητικές βάσεις διαφέρουν από τις παραπάνω στο οτι διαθέτουν μόνο έναν «βραχίονα». Αυτός ο βραχίονας είναι ένα σωληνοειδές σύστημα που αποτελείται από αρθρώσεις που του επιτρέπει να λυγίζει και να κινείται με εξαιρετική ευελιξία. Αυτοί οι βραχίονες είναι οι καλύτεροι για εφαρμογές με δυσπρόσιτες περιοχές στις οποίες μια τυπική βάση θα δυσκολευόταν να φτάσει.

Προηγούμενο άρθρο Ρίγες - Kανόνες, Eπιπεδότητα σύμφωνα με το DIN 874
VMB-01 - Μαγνητική Βάση Vertex
€19,70 - €19,70
VH-70 - Μαγνητική Βάση Vertex
€22,20 - €22,20
VMF-112 - Μαγνητική Βάση Mini Vertex
€41,90 - €41,90
6214-A - Βάση Συρόμενη Insize
€82 - €82
6216 - Μαγνητική Βάση Insize
€58 - €58