Μετάβαση στο περιεχόμενο
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
Οδηγός Αγοράς για Στροβοσκόπια

Οδηγός Αγοράς για Στροβοσκόπια

 

Ένα στροβοσκόπιο, χρησιμοποιείται για την ακριβή μέτρηση της ταχύτητας περιστροφής και της συχνότητας περιστρεφόμενων εξαρτημάτων και εξοπλισμού.

Η συχνότητα φλας ενός στροβοσκοπίου είναι ρυθμιζόμενη για να εξασφαλιστεί η ακριβής μέτρηση. Ένα στροβοσκόπιο είναι ένα εύχρηστο εργαλείο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταχεία εύρεση και αντικατάσταση των φθαρμένων ιμάντων, ελατηρίων, βαλβίδων και αποσβεστήρων. Ένα στροβοσκόπιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσει τις μηχανές για να βελτιώσει την απόδοση τους. Πολλά στροβοσκόπια έχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, καθιστώντας τα πραγματικά φορητά και ιδανικά για χρήση στην παραγωγή. Ορισμένα μοντέλα έχουν πηγές φωτός υψηλής έντασης 600 εως 900 lux σε απόσταση 1 μέτρου. Ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει και η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης δεδομένων σε εσωτερική μνήμη ή κάρτα μνήμης SD. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων μέτρησης σε υπολογιστή για λεπτομερή ανάλυση και εκτύπωση.

Ένας βασικός παράγοντας για την επιλογή ηλεκτρονικού στροβοσκοπίου είναι ο τύπος της πηγής φωτός που χρησιμοποιείται από το στροβοσκόπιο. Τα σύγχρονα στροβοσκόπια (LED) έχουν μεγάλη διαφορά από τις συμβατικές λάμπες Xenon και επιτρέπουν τον πλήρη φωτισμό ενός αντικειμένου. Για ορισμένες μη καταστρεπτικές εφαρμογές δοκιμών, ενδέχεται να απαιτούνται ειδικά στροβοσκόπια που χρησιμοποιούν υπεριώδη (UV) LED.

Στην περίπτωση χειροκίνητων στροβοσκοπίων, ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτελείται η τροφοδοσία ρεύματος. Εδώ είναι πολύ σημαντικό το πόσο συχνά χρησιμοποιείται το στροβοσκόπιο. Αν το χειροκίνητο στροβοσκόπιο χρησιμοποιείται σποραδικά, επαρκεί συχνά η τροφοδοσία της μπαταρίας. Εάν το φορητό στροβοσκόπιο χρησιμοποιείται συχνά, συνιστάται ένα όργανο με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου.

Στροβοσκόπια σταθερής εγκατάστασης γενικά παρέχονται με μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος ή τροφοδοτούνται απευθείας από το δίκτυο. Όταν αγοράζετε ένα στροβοσκόπιο, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την αξιολόγηση της προστασίας εισόδου (IP) που απαιτείται για την εφαρμογή. Η βαθμολογία ή κλάση IP καθορίζει αν μια συσκευή είναι ανθεκτική στη σκόνη ή αδιάβροχη. Εάν ένα στροβοσκόπιο θα χρησιμοποιηθεί σε σκληρές βιομηχανικές συνθήκες, συνιστάται βαθμολογία IP67 για βέλτιστη προστασία από εξωτερικές περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Προηγούμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς Τραχυμέτρου